Midnight Light Festival
video
MLF 2018 PLAY!

Midnight Light Festival 12-13 juli

Spara pengar genom att köpa din biljett tidigt!

Köp biljetter

Bussresa Midnight Light Festival

Göteborg - Vilhelmina -Göteborg

Boka bussresa

 

Festival i Vilhelmina - Lappland

Midnight Light Festival är en liten & personlig musikfestival i Vilhelmina den 12-13 juli 2019. Ljusa sommarnätter, gemenskap, naturupplevelser & musik i en smaklig blandning. På festivalområdet, som ligger i & kring Vilhelmina Folkets Hus, serveras mat & en rad aktiviteter såsom bowling, biljard, pingis, batting cage & ett skate jam i minirampen.

 

Artister 2019

Honungsvägen

Honungsvägen

"Jag har rätt dåligt minne men ungefär så här tänker jag att Honungsvägen blev till: Jag hade massa melodier och ackord som inte riktigt visste var dom skulle ta vägen. Frågade Annika, Matti och Martin om de ville skriva texter. Träffade Kicki och frågade om hon ville sjunga det som nu höll på att bli låtar. Tillsammans skrev vi ett gäng fler med hennes texter. Sen anslöt Daniel på trummor med all hans input i musiken.”

2 minuters läsning
Zacke

Zacke

När Luleårapparen Zacke gav sitt namn till känna på den svenska hiphop-scenen gjorde han det med välvässad penna, akrobatisk tunga och personligt uttryck. Sakta men säkert etablerade han sig även som en av landets bästa textförfattare. Zacke är en av få som lyckats skildra storstad kontra landsort på ett sätt som inte skriver någon på näsan, utan på ett sätt som berättar människors historier.

2 minuters läsning
Deportees

Deportees

Med genombrottsalbumet Islands & Shores orsakade man svallvågor över hela landet och bandet belönades med en Grammis för Årets rock och en P3 Guld-vinst för Årets grupp. Sedan dess har Deportees fortsatt cementera sin position som en av landets absolut främsta akter – inte minst genom sina spelningar på fullsatta klubbar och stora festivalscener. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även den, och nu är det äntligen dags för mer. Under 2019 är Deportees tillbaka med ny musik – där första singeln "Bright Eyes" visar på ett enastående smakprov på vad som komma skall.

1 minuts läsning
Mi von Ahn

Mi von Ahn

Mi von Ahn är en singer-songrwriter med sina rötter i Norrland. Mi skapar suggestiv pop med en karg och vacker melankoli som berör på djupet. Den musikaliska upplevelsen kan liknas vid en rytmisk resa genom ett dramatiskt landskap där storslagna fjäll varvas med stillsamma sjöar. Texterna genomsyras av det jordnära allvar som präglar hennes person. Helhetsupplevelsen blir ett nytt format där den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern eskapism.

1 minuters läsning
Annelie

Annelie

ANNELIE är en uppåtstigande electroambient stjärna på musikhimlen, som blandar influenser ur barndomens rockdrömmar med glitchiga ljudlandskap i nutida popkonst. En mashup av subtonsbas, pushiga analoga beats och CASIO-syntar från 90-talet. I fjol turnerade ANNELIE genom halva världen och spelade på festivaler i Mexiko, Ungern, Mallorca och Sverige.

1 minuts läsning
Trummor & Orgel

Trummor & Orgel

En symbios av människa och maskin! Man kan fråga sig vad som driver en till att fortsätta göra musik inom de skenbart snäva ramar som endast trummor och orgel erbjuder. Kanske är det just utmaningen som är drivkraften – svårigheten att skapa något som känns nytt, åtminstone för en själv, med de begränsningar som finns.

1 minuters läsning
Skin Care

Skin Care

Ryktet om Skin Care som liveband spred sig i Göteborg. Under hösten och vintern hann de spela på Oceanen, Studio HPKSM och Sekten för att nämna några. Musiken är drivig men ändå rätt chill och har beskrivits som en blandning mellan My Bloody Valentines “Ecstacy and Wine” och Ride efter 5 flak öl. Texterna handlar om tinderbesvikelser, sena nätter och ensamhet.

1 minuts läsning
Blodet

Blodet

I fem år har Skellefteåbandet Blodet spridit sin mörka noiserock i den svenska underjorden. Två EP:s och en singel med instrumental dissonans släpptes innan senhösten 2018 då Umeåbaserade artisten Hilda Heller anslöt sig. En helt ny vision föddes. En nattsvart, intensiv och gränslöst vacker vision.

1 minuts läsning
Josephi

Josephi

Under våren 2018 spelade Josephi runt om i Göteborg och gav sig också ut på Sverigeturné: festivalspelningar, parkspelningar, kroggigg och hemma-hos-gigg . Turnén gav full energi och deras första album ’Close to home' kom ut på andra sidan.

1 minuts läsning
Maja-Karin Fredriksson

Maja-Karin Fredriksson

För 15 år sedan blev Maja-Karin förälskad i poeten Ebba Lindqvists dikter. Nu gör hon pop av hennes texter. Musiken är suggestiv och samtidigt oförställt rak när den bär fram de mer än halvsekelgamla dikterna. Den vittnar om en återhållen passion, något som lurar under ytan. Trots och melankoli färgar stämningen när havet och kastvindarna blir förlösande naturkrafter att svepas med i.

1 minuters läsning
Jens Lekman

Jens Lekman

Jens Lekman. Kortedalas popkung kommer att spela solo under Midnight Light Festival i Vilhelmina 2019. Det blir förmodligen ett av få framträdanden för Jens i år då han just nu mest fokuserar på att skriva nytt material.

1 minuts läsning
The Boo Boo Bama Orchestra

The Boo Boo Bama Orchestra

The Boo Boo Bama orchestra är en konstellation av musiker med rötterna i Göteborg. Medlemmarna har genom åren spelat i olika band och genrer men nu smält samman i en blandning av musikalisk galenskap och energiska liveframträdanden. Den gemensamma nämnaren, förutom passionen till musiken, är även kärleken till en riktigt bra cocktail.

1 minuts läsning
The Dahmers

The Dahmers

Idén bakom The Dahmers började som ett löst snack mellan några vänner på en galen halloweenfest 2011. Rent musikaliskt är influenserna många. Man kan höra inspiration från band som Ramones, Thin Lizzy, Beatles, Misfits, Kiss och Black Flag. 2017 släppte bandet sitt andra album “In the Dead of Night” som följdes upp med flitigt turnerade i Sverige och i resten av Europa bland annat som förband åt Millencolin och Against me! The Dahmers är skräcken i natten som får pulsen att öka…

2 minuters läsning
Virginia & The Flood

Virginia & The Flood

I mars 2019 släpps Virginia And The Flood´s debutalbum " Aqua Duck Down". VATF har tidigare öppnat för bl.a. Daniel Romano och delat scen med Nicolai Dunger. Våren 2019 spelar hon på Göteborgs Filmfestival och öppnar för Johan Airijoki på Musikens Hus. Virginia And The Flood är Cornelia Adamssons musikunge som landar i ljudländerna av Southern Goth/Ghost Folk med en sångröst som leder tanken till Emmylou Harris och PJ Harvey.

2 minuters läsning
Holy Now

Holy Now

Med medryckande melodier och hjärtskärande texter skapar Julia Olander, Ylva Holmdahl, Samuel Von Bahr Jemth och Hampus Eiderström Swahn trollbindande indiepop som strävar framåt likt Alvvays, Hinds eller Angel Olsen

1 minuts läsning
The Hanged Man

The Hanged Man

Rebecka Rolfart, tidigare gitarrist i Those Dancing Days och bassist Vulkano, är tillbaka med sitt band The Hanged Man.

1 minuts läsning
Tyred Eyes

Tyred Eyes

Det har varit tyst om indiebandet Tyred Eyes sedan det ambitiösa kortfilmsprojektet Arms 2015 men nu är de tillbaka! I november 2018 kommer nya singeln som är det första smakprovet från albumet som släpps nästa år.

1 minuts läsning
Rome Is Not A Town

Rome Is Not A Town

Rome Is Not A Town från Göteborg debuterade 2015 med den ensidiga vinyl-7-an ”Stupid”, som följdes av fler singlar och EP:n “Careful Like You Cared”. Debutalbumet, “It’s a Dare” släpptes på Startracks 2017 och blev med sin larmiga indierock snabbt en favorit för alla med kärlek till noisefyllda gitarrer och furiöst driv.

1 minuters läsning
Horisont

Horisont

Göteborgska Horisont är stöpta i det svarta vaxet från gårdagens rockorkestrar och dåtidens tongångar.

1 minuts läsning
Johan Airijoki och Malmfältens Rockklubb

Johan Airijoki och Malmfältens Rockklubb

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen.

1 minuts läsning

 

MLF 2018