Josephi

Josephi

Under våren 2018 spelade Josephi runt om i Göteborg och gav sig också ut på Sverigeturné: festivalspelningar, parkspelningar, kroggigg och hemma-hos-gigg . Turnén gav full energi och deras första album ’Close to home' kom ut på andra sidan.

1 minuts läsning
Maja-Karin Fredriksson

Maja-Karin Fredriksson

För 15 år sedan blev Maja-Karin förälskad i poeten Ebba Lindqvists dikter. Nu gör hon pop av hennes texter. Musiken är suggestiv och samtidigt oförställt rak när den bär fram de mer än halvsekelgamla dikterna. Den vittnar om en återhållen passion, något som lurar under ytan. Trots och melankoli färgar stämningen när havet och kastvindarna blir förlösande naturkrafter att svepas med i.

1 minuters läsning
Jens Lekman

Jens Lekman

Jens Lekman. Kortedalas popkung kommer att spela solo under Midnight Light Festival i Vilhelmina 2019. Det blir förmodligen ett av få framträdanden för Jens i år då han just nu mest fokuserar på att skriva nytt material.

1 minuts läsning
The Boo Boo Bama Orchestra

The Boo Boo Bama Orchestra

The Boo Boo Bama orchestra är en konstellation av musiker med rötterna i Göteborg. Medlemmarna har genom åren spelat i olika band och genrer men nu smält samman i en blandning av musikalisk galenskap och energiska liveframträdanden. Den gemensamma nämnaren, förutom passionen till musiken, är även kärleken till en riktigt bra cocktail.

1 minuts läsning
The Dahmers

The Dahmers

Idén bakom The Dahmers började som ett löst snack mellan några vänner på en galen halloweenfest 2011. Rent musikaliskt är influenserna många. Man kan höra inspiration från band som Ramones, Thin Lizzy, Beatles, Misfits, Kiss och Black Flag. 2017 släppte bandet sitt andra album “In the Dead of Night” som följdes upp med flitigt turnerade i Sverige och i resten av Europa bland annat som förband åt Millencolin och Against me! The Dahmers är skräcken i natten som får pulsen att öka…

2 minuters läsning
Virginia & The Flood

Virginia & The Flood

I mars 2019 släpps Virginia And The Flood´s debutalbum " Aqua Duck Down". VATF har tidigare öppnat för bl.a. Daniel Romano och delat scen med Nicolai Dunger. Våren 2019 spelar hon på Göteborgs Filmfestival och öppnar för Johan Airijoki på Musikens Hus. Virginia And The Flood är Cornelia Adamssons musikunge som landar i ljudländerna av Southern Goth/Ghost Folk med en sångröst som leder tanken till Emmylou Harris och PJ Harvey.

2 minuters läsning
Holy Now

Holy Now

Med medryckande melodier och hjärtskärande texter skapar Julia Olander, Ylva Holmdahl, Samuel Von Bahr Jemth och Hampus Eiderström Swahn trollbindande indiepop som strävar framåt likt Alvvays, Hinds eller Angel Olsen

1 minuts läsning
The Hanged Man

The Hanged Man

Rebecka Rolfart, tidigare gitarrist i Those Dancing Days och bassist Vulkano, är tillbaka med sitt band The Hanged Man.

1 minuts läsning
Tyred Eyes

Tyred Eyes

Det har varit tyst om indiebandet Tyred Eyes sedan det ambitiösa kortfilmsprojektet Arms 2015 men nu är de tillbaka! I november 2018 kommer nya singeln som är det första smakprovet från albumet som släpps nästa år.

1 minuts läsning
Rome Is Not A Town

Rome Is Not A Town

Rome Is Not A Town från Göteborg debuterade 2015 med den ensidiga vinyl-7-an ”Stupid”, som följdes av fler singlar och EP:n “Careful Like You Cared”. Debutalbumet, “It’s a Dare” släpptes på Startracks 2017 och blev med sin larmiga indierock snabbt en favorit för alla med kärlek till noisefyllda gitarrer och furiöst driv.

1 minuters läsning
Horisont

Horisont

Göteborgska Horisont är stöpta i det svarta vaxet från gårdagens rockorkestrar och dåtidens tongångar.

1 minuts läsning
Johan Airijoki och Malmfältens Rockklubb

Johan Airijoki och Malmfältens Rockklubb

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen.

1 minuts läsning