Midnight Light Festival banner

BRODER JOHN

 

Broder John har efter över ett decennium blivit ett återkommande och känt namn i hiphopens Sverige. Med sina rötter i Umeå har han varit med och formgett dagens musik och väglett den nya generationen av artister.

Utan hjälp av stora bolag har han efter sitt andra studioalbum ”Drift” (2021) tagit sig till den internationellt kända plattformen COLORSXSTUDIOS, startat sitt eget label Hoopdiggas och signat nya artister.

Efter sommaren 2022 bestående av kritikerhyllade gig på platser som Trädgården i Stockholm och en total nedstängning av Stay Out West i Göteborg (Way Out West) tog Broder John sig an rollen som arrangör och kurerade tre kvällar på Färjeterminalen i Stockholm. På scen kunde man se några av Sveriges största artister idag; bland andra Erik Lundin, L1NA, Becky And The Birds och JAQE.

Broder John har inte bara en otrolig scennärvaro där han tillfångatar publiken, utan han har ett sound som trollbinder och tilltalar en. I vår är han ute på turné i Sverige och Norge och i sommar välkomnar vi honom till Vilhelmina!