Midnight Light Festival banner

Dalmatin

ARTISTSLÄPP: DALMATIN


Dalmatin är Sveriges sista boyband. Efter år av delat utrymme på Umeås trånga indiescener bestämde sig musikerna Ville Isakson Jonsson (Karl Knut Sigurd), Karl Fjellborg (Mount Borg) och Ludvig Carlborg att lägga stridsyxorna åt sidan och istället slå ihop sina produktiva hjärnhalvor för att skapa någonting större tillsammans.
Under hösten släpptes singlarna ’’Festival’’ och ’’Såna som oss kommer alltid förlora’’ som slog ned som två bomber i myllret av svenska indiesläpp. Bandet som knappt hunnit existera på marknaden känns redan större än vad de egentligen är. I lokalpressen har medlemmarna uttryckt att Dalmatin ska bli Sveriges största band och att trion är kraftigt på uppåtgående är ett faktum. Det nya året inledde gruppen med att släppa debut-EP:n ’’Dagarna & kvällarna’’ samtidigt som låten ’’Festival’’ började rotera på P3. Gaffa nominerade bandet till ’’Årets genombrott’’ i Gaffa-priset 2024 och Dalmatin gjorde sin första spelning någonsin på hemmaplan i Umeå där lokalen blev knökfull och folk fick vända i dörren.
Under våren och sommaren besöker bandet städer runt om i landet och i vår kommer det efterlängtade debutalbumet. Vi ser fram emot att höra dem på Midnight Light Festival i sommar!