Midnight Light Festival banner

MAIDAVALE

 

Som ett av de starkast lysande banden i den nya generationen av psykedelisk musik skapar kvartetten MaidaVale en ohämmat experimentell, krautinfluerad rock som frångår det förväntade och bildar en helt egen atmosfär av ljud.

År 2016 släppte bandet debutalbumet Tales of the Wicked West som mottogs med öppna armar och ledde till intensivt turnerande runt om i Europa. På den andra fullängdaren Madness Is Too Pure följer MaidaVale upp med en än mer experimentell och dynamisk ljudbild som slår fast bandets självklara plats i psykrockscenen. Madness Is Too Pure hyllades bland såväl kritiker som lyssnare för den innovativa tappningen av genren, och gav bandet en nominering till P3 Guld 2019 i kategorin Årets Rock/Metal. Samtidigt har bandet som liveakt ständigt lovordats för sin musikalitet och det starka samspelet mellan både musiker och publik.

MaidaVale har under de senaste åren, förutom intensivt turnerande i Europa, spelat på namnkunniga festivaler som Freak Valley, Desertfest Berlin, Duna Jam och den historiska första upplagan av Statement Festival.